Yetişmiyor mu?

Şu an tarihler 17 Nisan 2019’u gösteriyor. Ayağımızın tozuyla Çatalhöyük gezimizden döndük. Ne durumdayız diye güncellemek istiyorum. Biz belgesel işine karar verip taşındıktan sonra ülke krize girdi (bilirsiniz hep böyle olur). Bu aralar sağlam soğan bulmak bile çok zor ama konumuz bu değil. Sponsor şirketleri oldukça ilgiliyken birer birer bu sene için sponsorluk bütçelerinde kısıtlamaya gideceklerini bize bildirdiler.

Fakat biz bu yola çıkarken hiçbir şey yapamazsak kendimiz okumuş öğrenmiş oluruz mantığını benimsediğimiz için elimizdeki imkanlar dahilinde edindiğimiz bilgileri bir şekilde paylaşıma açmaya çalışacağız. Buraya kadar her şey tamam ama az önce söylediğim gibi Nisan ayının sonuna yaklaşıyoruz.

Geçenlerde öğrendiğimiz güzel bir haber var; hem Bilge hem ben Almanya’daki DAAD bursuna hak kazandık. Master programını da ayarlayabilirsek Ağustos başında Almanya’ya taşınacağız. Bu demek oluyor ki Mayıs, Haziran, Temmuz toplam 3 ayımız var birşeyler yapmak için. 6 bölümü 3 ayda tamamlamak elbette imkansız.

Arada kaldığımız nokta şu 2 seçenek:

  1. 6 bölümü tek bir bölümmüş gibi kısaltacağız. Bunu becerebilmek için de belirlediğimiz her konu ile ilgili veri toplamak zorundayız. Tabiki bu en çok istediğimiz seçenek fakat diğer yandan bizi en çok zorlayacak seçenek.
  2. Sadece 1. bölümü ve yetiştirebilirsek 2. bölümü çekip paylaşmak ve devam bölümlerini belirsizliğe bırakmak. Bu takvim açısından daha mantıklı gibi görünse de dizi olmasının bir anlamı kalmıyor, izleyiciler 1. ve 2. bölümü izledikten sonra 3-5 sene sonra devamını izlemelerinin bir anlamı yok. Ayrıca biz de kim bilir nelerle meşgul olacağız. Tekrar, şu an olduğu gibi bu işe odaklanma ihtimalimiz çok düşük.

Bu nedenlerden dolayı 1. seçeneğe yakın olsak bile çekincelerim çok. Başvurular, her şey yolunda giderse vize işlemleri, taşınma işleri vb. işler paralel olarak yürüyor olacak. Ama elimizden geleni yapacağız.

Yorum bırakın